Βραβεία τουρισμού για Λεμεσό και Πάφο

Η Λεμεσός και η Πάφος τιμήθηκαν πρόσφατα με διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία για τον τουρισμό, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά την ιδιαίτερη αξία των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχουν στους επισκέπτες τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Λεμεσός επιλέχθηκε ως ένας από τους 10 αναδυόμενους προορισμούς στις επιλογές των ταξιδιωτών, σύμφωνα με τις βαθμολογίες και τα σχόλια από μέλη του TripAdvisor σε σχέση με την ποιότητα των καταλυμάτων, τη γαστρονομία και τις δραστηριότητες στην περιοχή. Η διευθύντρια του συμβουλίου τουρισμού της Λεμεσού κ. Μαρία Στυλιανού-Μιχαηλίδου δήλωσε πως αυτή η αξιόλογη διάκριση αποτελεί μια βράβευση για τις προσπάθειες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης.

Τα συγκεκριμένα βραβεία από το TripAdvisor αναδεικνύουν μέρη σε όλο τον κόσμο, που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση σε θετικές κριτικές από τα εγγεγραμμένα μέλη, χρόνο με τον χρόνο. Η Barbara Messing, γενική διευθύντρια μάρκετινγκ στο TripAdvisor, δήλωσε ότι οι νικητές αυτών των βραβείων προσφέρουν επιλογές για καταλύματα, εστιατόρια και δραστηριότητες που έχουν συγκεντρώσει πολύ υψηλές βαθμολογίες και μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για εκείνους που σχεδιάζουν τις διακοπές της επόμενης χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, η επαρχία της Πάφου έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια λίστα των 100 προορισμών αειφορίας, στην οποία περιλαμβάνονται παγκοσμίως αναγνωρισμένοι τουριστικοί προορισμοί για την αφοσίωση και τον προσανατολισμό τους στην αειφορία. Επιπρόσθετα, η Πάφος έχει βραβευτεί με το χρυσό μετάλλιο για την ποιότητα των ακτών της τη σεζόν 2013-2014 και επιλέχθηκε ανάμεσα στους 20 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς αειφορίας για την καθαριότητά της, το πράσινο και την αρμονία με τη φύση.

Βασικά κριτήρια, για να κερδίσει η Πάφος μια θέση ανάμεσα στους 100 κορυφαίους προορισμούς αειφορίας, αποτέλεσαν τα εξής: η καθαρότητα του νερού της θάλασσας, η βιοποικιλότητα και το περιβάλλον της, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της επαρχίας, η πολιτιστική κληρονομιά, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα επίπεδα ηχορύπανσης και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών πληροφόρησης των τουριστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *