Λεμεσός – Διακοπές στην γραφική κυπριακή πόλη

H Λεμεσός είναι ο κυριότερος παραθαλάσσιος τουριστικός προορισμός της Κύπρου και προσφέρει πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες, τόσο για τους Κύπριους, όσο και για τους αλλοδαπούς επισκέπτες. Είτε επιθυμείτε απλά να χαλαρώσετε δίπλα στη θάλασσα, είτε να έλθετε σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία της Κύπρου, η γραφική πόλη της Λεμεσού τα έχει όλα.

Κάθε χρόνο η Λεμεσός υποδέχεται έναν μεγάλο αριθμό τουριστών, που έρχονται για να ανακαλύψουν τις υπέροχες παραλίες της και να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες όπως υποβρύχια κατάδυση, τζετ σκι, πτήση με παραπέντε, κ.ά. Ακόμη, είναι μια πόλη παγκοσμίως γνωστή για τους αρχαιολογικούς χώρους της, που μαρτυρούν την πορεία της Κύπρου και του κυπριακού πολιτισμού ανά τους αιώνες.

Διαβάστε στη συνέχεια κάποια από τα κυριότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης της Λεμεσού:

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας

Η Αμαθούς ήταν μια σημαντική βασιλική πόλη της αρχαίας Κύπρου και ένα από τα μεγάλα λιμάνια της αρχαιότητας. Οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου μπορούν να θαυμάσουν τα ερείπια του ναού της Αφροδίτης και τάφους που χρονολογούνται από την πρώιμη Εποχή του Σιδήρου.

Μεσαιωνικό κάστρο του Κολοσσιού

Αυτό το άριστα διατηρημένο κάστρο του δέκατου πέμπτου αιώνα μετά Χριστόν βρίσκεται στο χωριό Κολοσσί, δεκατέσσερα χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το κάστρο που βλέπουμε σήμερα χτίστηκε στην τοποθεσία ενός προγενέστερου κάστρου του δέκατου τρίτου αιώνα.

Κούριον

Το Κούριον είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου και βρίσκεται κοντά στο χωριό Επισκοπή, δεκαοκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού. Ανάμεσα στα μνημεία της ρωμαϊκής περιόδου που μπορούν να δουν οι επισκέπτες είναι το Αμφιθέατρο, όπου ακόμη και σήμερα δίνονται συναυλίες και παραστάσεις, το Νυμφαίον, η Οικία με το σιντριβάνι, η Οικία του Αχιλλέα, η Οικία των Μονομάχων και τα Δημόσια Λουτρά.

Το κάστρο της Λεμεσού

Σε αυτό το κάστρο ο Φρειδερίκος ο Β΄της Γερμανίας και οι οπαδοί του φυλάκισαν τους ομήρους που αιχμαλώτισε ο Ιβελίνης, Μονάρχης της Κύπρου. Εδώ έγιναν επίσης οι γάμοι του Βασιλέως Ριχάρδου με την Βασίλισσα Μπερενγκάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *