Λεμεσός, κυπριακός τουρισμός και διακοπές

Η Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της. Στην επικράτειά της υπάρχουν μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και κατά μήκος της ακτής της βρίσκεται πληθώρα μπαρ και καφέ, καθώς και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Κάποια από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Λεμεσού είναι το Four Seasons Hotel, το Amathus Beach Hotel, το Alasia Hotel κ.ά. Προσφέρουν διαμονή υψηλού επιπέδου, με μεγάλη ποικιλία δωματίων, εστιατορίων, μπαρ και κάποια από αυτά στεγάζουν κέντρα σπα και ευεξίας με προγράμματα περιποίησης και φροντίδας. Συνήθως είναι παραθαλάσσια, δίνοντας έτσι στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα και την ηρεμία που αποπνέει η θάλασσα της Μεσογείου.

Το Κούριο αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας, καθώς πρόκειται για μία αρχαία πόλη, αποικία των Αργείων, η οποία περιλαμβάνει αρχαίο θέατρο, το οποίο είναι αναστηλωμένο, το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, την Αγορά, ένα συγκρότημα κτιρίων και υδραυλικών εγκαταστάσεων, το ιερό των Νυμφών, την οικία του Αχιλλέα (4ος αιώνας μ.Χ.) και άλλα μνημεία τα οποία χρονικά φτάνουν μέχρι και τον 6ο αιώνα μ.Χ.

Ένας άλλος δημοφιλής προορισμός της Λεμεσού είναι το παραδοσιακό χωριό Όμοδος. Βρίσκεται βορειοδυτικά σε απόσταση 40 χλμ. Στο χωριό Όμοδος ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει αγροτουρισμό, να δοκιμάσει το κρασί που παράγεται, να περπατήσει στα πετρόκτιστα δρομάκια, να απολαύσει την θέα πίνοντας τον καφέ του και να επισκεφθεί τα μαγαζάκια, όπου σίγουρα κάτι ενδιαφέρον θα βρει για να αγοράσει.

Η Λεμεσός, εκτός από τα αξιοθέατα και τα πολυτελή ξενοδοχεία, προσφέρει πεντανόστιμα πιάτα από τα εστιατόρια που λειτουργούν σε αυτήν.

Το εστιατόριο La Maison Fleurie έχει κερδίσει επάξια τη φήμη του ως κορυφαίο στα πιάτα γαλλικής κουζίνας και στα θαλασσινά.

Επίσης, ένα άλλο πολύ καλό εστιατόριο είναι το Cleopatra, το οποίο σερβίρει πιάτα από τη λιβανέζικη κουζίνα αλλά και από την κυπριακή.

Εν κατακλείδι, για όσους θέλουν να απολαύσουν φυσική ομορφιά, καθαρές παραλίες, μνήμεια μακραίωνης ιστορίας και σπουδαίου πολιτισμού, πολυτελή διαμονή και υψηλής ποιότητας φαγητό, η Λεμεσός της Κύπρου αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *