Λεμεσός: Οδηγός πόλης και πληροφορίες

Εκατομμύρια ταξιδιώτες επιλέγουν κάθε χρόνο την Κύπρο ως προορισμό για τις διακοπές τους και η Λεμεσός, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές.

Η άφιξη στην πόλη είναι εύκολη, αφού αρκεί κανείς να πάρει μια από τις πολλές πτήσεις που φτάνουν καθημερινά στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας. Η Λάρνακα εξυπηρετεί τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, ενώ η Πάφος είναι το αεροδρόμιο που έχει επιλέξει η Ryanair.

Είτε από την Πάφο, είτε από τη Λάρνακα η απόσταση για τη Λεμεσό είναι περίπου σαράντα λεπτά και η συγκοινωνία είναι τακτική. Ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων βρίσκεται στην οδό Ειρήνης, στο λεγόμενο Παλιό Νοσοκομείο, λίγο πιο βόρεια από το λιμάνι.

Η καρδιά της Λεμεσού χτυπάει στην παλιά πόλη και απλώνεται γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο, που έχει τη δική του ιστορία. Εκεί επέλεξε ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του και να τη στέψει βασίλισσα της Αγγλίας.

Η περιοχή σφύζει από ζωή, καθώς είναι το μέρος που βρίσκονται συγκεντρωμένα τα περισσότερα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, καθώς και οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης.

Όσο βρίσκεται κανείς στο ιστορικό κέντρο αξίζει να επισκεφτεί την Οδό Λουτρών, τον παλιότερο δρόμο της Λεμεσού, που έχει πάρει τ’ όνομά του από το μικροσκοπικό οθωμανικό χαμάμ που βρίσκεται εκεί από τον 16ο αιώνα και βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία!

Η οδός Ανεξαρτησίας είναι ο κυριότερος εμπορικός δρόμος της πόλης και καταλήγει στην παραλία της Λεμεσού. Εκεί, μπροστά ακριβώς από τη θάλασσα μπορεί κανείς να βρει και τον Ζωολογικό Κήπο, ιδανικό αξιοθέατο για οικογένειες με παιδιά.

Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που προσφέρει η Λεμεσός είναι το Μουσείο Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου, η Μαρίνα της Λεμεσού και, λίγο έξω από την πόλη, ο αρχαιολογικός χώρος και η παραλία Κουρίου. Η πόλη έχει καλές δημόσιες συγκοινωνίες και τα εισιτήρια κοστίζουν 1,5 ευρώ ανά διαδρομή ή 5 ευρώ ημερησίως. Από το λιμάνι της Λεμεσού αναχωρούν καθημερινά κρουαζιέρες για την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ελληνικά νησιά και το Λίβανο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *