Λεμεσός: Οι κορυφαίες επιλογές

H Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του νησιού. Έχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα και είναι ιδανική για ήσυχες διακοπές αλλά και για διασκέδαση!

Η Λεμεσός βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κύπρο, μόλις σαράντα λεπτά απόσταση από τα διεθνή αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας, με τα οποία την ενώνει τακτική συγκοινωνία.

Η παλιά πόλη της Λεμεσού είναι χτισμένη γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει στο κέντρο της. Τριγύρω από το κάστρο, στα στενά, λιθόστρωτα δρομάκια, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την αρχιτεκτονική των παλιών κτιρίων και να χαζέψει στις αμέτρητες μπουτίκ. Η περιοχή αυτή είναι πάντοτε γεμάτη κόσμο, ντόπιους και τουρίστες, που συχνάζουν στα δεκάδες καφέ, μπαράκια και εστιατόρια.limassol_new_seaside_skateboard_desk_night_limassol_republic_of_cyprus

Η Λεμεσός είναι τέλεια για όποιον επιθυμεί να συνδυάσει διακοπές με ήλιο, διασκέδαση αλλά και επισκέψεις σε μουσεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να απολαύσουν τη θάλασσα δε θα δυσκολευτούν να βρουν αυτό που θέλουν, αφού γύρω από την πόλη υπάρχουν 33 παραλίες με γαλάζια σημαία, όπως η βραβευμένη Governor’s Beach.

Όσοι, πάλι, προτιμούν την απόδραση στο βουνό δεν έχουν παρά να κάνουν μια σύντομη βόλτα ως το όρος Τρόοδος και τα παραδοσιακά χωριά του.

Η Λεμεσός είναι γνωστή για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της, που μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Την ίδια στιγμή, δεκαπέντε χιλιόμετρα έξω από τη Λεμεσό βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Κουρίου, με την περίφημη “Οικία του Αχιλλέα” αλλά και τη μαγευτική θέα στην ομώνυμη παραλία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, το Μουσείο Κρασιού, το μικροσκοπικό παλιό Χαμάμ και το Μεγάλο Τζαμί που βρίσκεται στην παλιά τουρκική συνοικία της Λεμεσού.

Όσο για διαμονή και φαγητό; Η Λεμεσός προσφέρεται για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Δοκιμάστε λιβανέζικη κουζίνα στο Syrian Arab Friendship Club (στον παραλιακό δρόμο λίγο πριν το ξενοδοχείο Apollonia) ή παραδοσιακή και σύγχρονη κυπριακή κουζίνα στο Καρατέλο, στο κέντρο της πόλης.

Για καλή και φτηνή διαμονή υπάρχει το ξενοδοχείο Park Beach στην περιοχή Δασούδι, δίπλα στην παραλία. Όσοι, πάλι, επιθυμούν λίγη πολυτέλεια στη ζωή τους, δεν έχουν παρά να διαλέξουν ένα από τα πολλά ξενοδοχεία πέντε αστέρων της Λεμεσού, όπως το πλουσιοπάροχο Meridien.