Τουριστικός-ταξιδιωτικός οδηγός για τη Λεμεσό

Η Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, μετά τη Λευκωσία. Αποτελεί έναν παράδεισο για τους τουρίστες και ελκύει πολύ τους επιχειρηματίες, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και αναπτυξιακό. Αυτό προσφέρει στην πόλη έναν αέρα κοσμοπολίτικου κέντρου. Διαθέτει επίσης και την αρχαία της πλευρά με μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, γεγονός που της δίνει μεγάλη αξία και βαρύτητα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • Αεροπλάνο

Στη Λεμεσό κάποιος μπορεί να πάει με αεροπλάνο, μιας και 45 λεπτά μακριά βρίσκονται δύο σύγχρονα αεροδρόμια. Ένα στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο. Μπορείτε είτε να ενοικιάσετε ένα αμάξι, και να το έχετε καθ’ όλη τη διαμονή σας, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα λεωφορεία, το οποίο θα σας πάει αμέσως στη Λεμεσό. Τόσο στο αεροδρόμιο της Πάφου, όσο και στη Λάρνακα υπάρχει διαθέσιμη λεωφορειακή γραμμή.

  • Καράβι

Μιας και η Λεμεσός αποτελεί μεγάλο εμπορικό λιμάνι, αυτό βοηθάει κάποιον που επιθυμεί να πάει εκεί με το καράβι.

To Do List

Κάθε πόλη έχει τα δικά της κρυμμένα μυστικά ψυχαγωγίας. Τα συγκεντρώσαμε για εσάς έτσι ώστε να τα έχετε όλα μαζεμένα:

  • H οδός “Ανεξαρτησίας” στην παλιά πόλη είναι ένας από τους πιο φημισμένους προορισμούς για να κάνετε τα ψώνια σας και να πάρετε δώρα για τους φίλους σας.
  • Η “πλατεία Σαριπούλου”, επίσης στην παλιά πόλη, θα κάνει ένα από τα απογεύματά σας αξέχαστα μιας και αποτελεί ένα στέκι με πολλά μπαρ και καφετέριες.
  • Μην παραλείψετε να απολαύσετε τις υπέροχες, ηλιόλουστες παραλίες της περιοχής.
  • Αν επισκεφτείτε την πόλη τον Σεπτέμβριο, κλέψτε χρόνο για να πάτε στο Φεστιβάλ Κρασιού που υπάρχει στην περιοχή.
  • “Fasouri Watermania”: Το μεγαλύτερο waterpark της Κύπρου. Θα βρείτε νεροτσουλήθρες και πισίνες για μικρούς και μεγάλους για να περάσετε αξέχαστες στιγμές.
  • Ο Εθνικός Κήπος της Λεμεσού, στον παραθαλάσσιο δρόμο, προσφέρει χρόνο για περπάτημα και ξεκούραση. Έχει και έναν ζωολογικό κήπο… όχι τον καλύτερο της Ευρώπης.

Φυσικά ο κάθε τουρίστας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα αλλά το καλό της Λεμεσού είναι ότι ικανοποιεί τον κάθε επισκέπτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *