8 χώροι με ζωντανή ροκ μουσική

Μερικές βραδιές, λίγη καλή ροκ μουσική μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση όπως τίποτε άλλο. Πόσο μάλλον αν αυτή παίζεται ζωντανά μπροστά σας σε έναν από τους καταπληκτικούς χώρους που υπάρχουν στην Κύπρο και σας τους παραθέτουμε εδώ:

Ravens

Βρίσκεται στον πρώτο όροφο σε ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της Λεμεσού και συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ένα μπαρ-δυναμίτης. Η ηχητική εγκατάσταση είναι τέλεια, οι μπίρες φθηνές και ο φωτισμός ατμοσφαιρικός. Φιλοξενεί κατά καιρούς γνωστά ονόματα της διεθνούς ροκ σκηνής ενώ η μπάντα του μαγαζιού είναι οι θρυλικοί “Λωποδύτες”.

Χώρος τέχνης Γρανάζι

Πρόκειται για έναν από τους πιο εκλεκτικούς και αρτίστικους χώρους στην Κύπρο. Αυτό το λιλιπούτειο μαγαζάκι βρίσκεται στη Λευκωσία και το γούστο των ιδιοκτητών του αντανακλάται στα ονόματα που προσκαλούν κάθε εβδομάδα, όπως ο πολυοργανίστας Daniel Waples, η κολλεκτίβα Amalgamation και το ηλεκτρονικό συγκρότημα Sometake.

Savino Live

Συναυλιακός χώρος στη Λάρνακα. Όταν δεν έχει ζωντανή μουσική, τζαζ ήχοι πλημμυρίζουν τον φιλόξενο αυτό χώρο.

Καφενείο 11

Εδώ θα βρείτε αυθεντική γεύση κυπριακής και ελληνικής μουσικής καθώς η μπάντα του μαγαζιού, τα “Ζιβάνια”, παίζει κάθε βράδυ ρεμπέτικα.

Downtown live

Παλιότερα γνωστός ως “Αυλαία”, πρόκειται για έναν πολυχώρο εκδηλώσεων στο κέντρο της Λευκωσίας. Οι τοπικοί ροκ ήρωες “Minus One” παίζουν κάθε Σάββατο και οι ανερχόμενοι “Breaking Band” κάθε Τετάρτη.

Timothy’s Art Bar

Σε ένα αναπαλιωμένο σπίτι στο Κτήμα Πάφου, ο Timothy και η σύντροφος του Maria, έχουν φτιάξει με μεράκι ένα απο τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της περιοχής. Συνήθως φιλοξενούν τζαζ συγκροτήματα και ορχηστρικά γκρουπ.

Library Bar

Βρίσκεται στη Λεμεσό και αρχικά έγινε γνωστό για την μινιμαλιστική διακόσμησή του και τα πρωτότυπα κοκτέιλ του. Αργότερα, οι εμφανίσεις των “Trio Frisson” και της Marina Michael ανέδειξαν τον χώρο στις συνειδήσεις όλων των μουσικόφιλων.

Εναλλάξ

Μια τέτοια λίστα δε θα ήταν πλήρης αν δεν συμπεριλάμβανε το Εναλλάξ. Κάθε Τρίτη εμφανίζεται το κουαρτέτο του Χάρη Ιωάννου ενώ τα Σάββατα οι αγαπημένοι του κοινού “Coin Drop”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *